Франция и Аржентина е един от най-възловите мачове на осминафиналната фаза на Световното първенство в Русия. Един от ключовите сблъсъци на терена на „Казан Арена“, който ще бъде от особено значение за крайния развой на срещата ще бъде между Хавиер Масчерано и Антоан Гризман.

Двамата футболисти ще се срещнат след много различна групова фаза за двата отбора. Докато френският национален отбор се класира за осминафиналите с две победи и едно равенство, аржентинците направиха равен в първия мач, загубиха във втория и постигнаха изключително драмтичен успех в последния. След групите на Мондиал 2018 е време за директните елиминации, където всяка една грешка може да ви изпрати у дома или да бъдете по-близо до докосването на славата.

Франция – Аржентина е една от най-големите атракции на Световното първенство в Русия.

Хавиер Масчерано и Антоан Гриман са се изправяли 19 пъти един срещу друг. В 13 от случаите Масчерано е излизал победител, французинът има само 3 успеха срещу своя аржентински съперник, а в 3 мача не е имало победител.

Очакванията са именно Масчерано да се нагърби със задачата да опази Гризман на „Казан Арена“.

Масчерано се намира в добра кондиция. По време на физическите изпитания той бе най-бързият играч в аржентинския национален отбор след Лионел Меси, Кристиан Павон и Максимилиано Меса, а това постижение е много сериозно, като се има предвид, че Ел Хефесито е на 34 години. Всичко това е резултат на голямата индивидуална подготовка на Масчерано, който компенсира липсата на ритъм в китайския шампионат.

Сблъсъкът между Масчерано и Гризман се очертава да бъде с решаващо значение за крайния изход в срещата, тъй като звездата на Франция е основният лидер на отбора, въпреки че Дидие Дешан го смени и в трите мача от груповата фаза. Гризман до този момент на първенството има само един гол от дузпа, а играта му в груповата фаза бе доста критикувана от френските медии.