В лагера на Мароко са изпълнени с мотивация за успех срещу Испания в последния мач от груповата фаза на Световното първенство в Русия. Африканският отбор загуби всички шансове да се класира за осминафиналите, но ще играе за своята чест.

В състава на Мароко има разочарование, но в никакъв случай и чувство на неуспех. Отборът и в двата мача изглеждаше добре и заслужаваше много повече от двете минимални поражения от Иран и Португалия. Към това трябва да прибавим и възмущението в мароканския лагер от съдийските отсъждания в мача срещу Португалия.

Ето защо никой не обвинява играчите или треньора Ерве Ренар. Мароко не е достигал до финалната фаза на Световното първенство в продължение на 20 години, но въпреки, че отборът вече отпадна, играчите са готови да се раздадат напълно и в последния мач срещу Испания.

Мароканците не планират мача срещу Испания като формалност. Ренар планира няколко промени в своя стартов състав.

Ерве Рена пое Мароко през 2016 година и твърди, че проектът му е дългосрочен. Само за две години той успя да върне отбора на световната сцена и знае, че постигането на добър резултат срещу „Ла Роха“ ще му даде кредит, както с играчите, така и с феновете.