Аржентинската легенда Диего Армандо Марадона не се изказа никак ласкаво за националния тим на родината му. Той заяви, че до голяма степен "гаучосите" са загубили уважението към себе си в световен мащаб. Марадона обаче си позволи да остави извън сметките Лионел Меси, който очевидно предизвиква неговия респект. 

Аржентинският президент: Меси е по-добър от Марадона

"Светът загуби голяма част от уважението си към отбора на Аржентина, но не и към Меси. Това, което ме притеснява е, че в днешно време никой не се притеснява от нас. В последния мач срещу Нигерия за малко да допуснем осем гола (б.р. срещата завърши със загуба от 2:4 за "гаучосите")", коментира Марадона.

Освен това Марадона се заяде със селекционера Хорхе Сампаоли, главно заради избора му за централен нападател.

"Срамно е да разчиташ на Мауро Икарди на световното първенство, при положение, че Гонсало Игуаин е 10 пъти по-добър. Кристално ясно е, че Сампаоли нищо не разбира. Единственото, което знае е какво ще яде на гости у приятелите си", заяви 57-годишният аржентинец. 

Сампаоли: Икарди е близо до Реал Мадрид

Аржентина ще изиграе контроли с Испания и Италия преди старта на световното. Южноамериканците ще срещнат Италия на 23 март в Базел, Швейцария, а четири дни по-късно е двубоят с Испания в Мадрид.