Треньорът Роберто Манчини се разграничи от слуховете, че е сред кандидатите за селекционерския пост в италианския национален отбор. Специалистът подчерта категорично, че е доволен от условията в настоящия си клуч Зенит и не желае да мисли за странични теми.

Легенда на Италия: Назначете Моуриньо или Манчини

Треньорската позиция в „скуадра адзура” вече е свободна след уволнението на Джампиеро Вентура, под чието ръководство Италия не успя да се класира за Мондиал 2018 година. За страната, която има 4 световни титли на сметката си, подобен резил се случва за първи път от 1958 година насам.

Наследниците на Вентура на преден план

„Точно като всички мои сънародници и аз мечтаех да видя Италия на Световното в Русия. Отпадането ми донесе нечувана тъга”, коментира Манчини. „Аз съм роден след 1958 година, когато за последно не бяхме успели да се класираме. Не знаех какво значи това чувство. Сега мога да споделя, че той е нереално и непосилно тъжно.”

„Не съм изненадан, че моето име се споменава (като кандидат за селекционер – б.р.). Виждам, че се обсъждат и други колеги с опит, които са печелили в много различни държави. Аз обаче съм щастлив в Зенит и Санкт Петербург, така че не мисля за националния отбор. Целта ми сега е да спечеля титлата в Русия”, допълни Манчини.

В Италия: Треньорът на Левски вариант за "скуадрата"

Фаворит за поста в италианския национален отбор към момента е Карло Анчелоти, който е без работа, откакто по-рано през сезона бе уволнен от Байерн Мюнхен.