Бившият френски национал Флоран Малуда определи Килиан Мбапе като надеждата за доминация на френския футбол. 19-годишният нападател на Пари Сен Жермен се превърна в първия тийнейджър, който вкарва два гола в мач от световно първенство от Пеле, който вкарва да гола във финала срещу Швеция преди 60 години. Мпабе реализира третия и четвъртия гол във Франция във вратата на Аржентина при успеха на „петлите“ с 4:3 в осминафиналния сблъсък между двата тима.

„Той е свеж, талантлив и има безкраен потенциал. Срещу Аржентина показа своята класа. Направи го срещу много класен съперник. Ще бъде тест за всеки един отбор, а ние се надяваме да се представя на подобно ниво години наред“, коментира Малуда.

„Вярвам, че скоро ще се превърне в истински лидер на френския национален тим и трофеите няма да закъснеят. Успехът над Аржентина показа качеството във френския състав и амбицията на този тим да извърви целия път до края. Футболистите отговориха на предизвикателството и покриха големите очаквания към тях. Следва мач срещу друг отбор от Южна Америка, но мачът ще бъде коренно различен. Дори подготовката за мача ще бъде различна“, споделя още бившият френски национал.