Мачът Русия – Испания, спечелен след дузпи с руснаците бил идеален за гледане от феновете в ада. Такова любопитно изказване направи руският музикант Юрий Лоза, признавайки, че го е видял в социалните мрежи.

„Да, наистина това любопитно изречение за феновете в ада и мача Русия – Испания го видях в Интернет, но е много находчиво. Подписвам се с две ръце под него”,  заяви певецът пред руското издание  "Р-Спорт".

За разлика от всеобщата еуфория в Русия около Сборная, Юрий Лоза показа сериозна критичност по адрес на отбора-домакин, въпреки класирането му за четвъртфиналите на Мондиала.

Испания срещу Русия

източник: Gulliver/Getty Images

„Мачът с Испания се получи дълъг, муден, скучен. Ние не отправихме удар към вратата на испанците през цялото второ полувреме и продълженията. Заложихме всичко на изпълнението на дузпи. Спечелихме, но това не е футбол. Отборът, който не стреля към вратата не бива да излиза победител, но това е футболът.”

„Срещу нас не бяха онези испанци, от които се страхувахме. Но даже и тези испанци, които не приличаха на себе си, трябваше да ни победят. Те непрекъснато атакуваха нашата врата, но...явно родната земя помага. Явно, че ние като фенове подкрепяхме повече и се молехме повече от испанците”, сподели руският певец.