Фестивалът на Фондацията на ФИФА се провежда в Москва вече десетина дни и събира хора от почти 50 различни държавни организации, които идват от повече от 40 страни. Те се опитваха в рамките на последната година да направят повлияят с различни каузи в обществото, използвайки футбола като инструмент. Федерико Адиечи е представител ан ФИФА, който се занимава с проекта и обясни какви хора са се събрали в Москва

„Това е фантастична възможност. Те бяха избрани, за да представят своите организации не заради футболните си умения, а заради лидерския си потенциал. Те са млади хора, които са отдадени на определени каузи в родината си, хора с потенциал да повлияят на промяната в гражданското общество.”

Част от събитието включваше и турнир футбол 3. Както показва и името, мачовете бяха съставени от три полувремена или както е по-добре да бъдат наричани – третини. По-интересно е, че липсват и съдии. Смесени отбори, съставени от жени и мъже решават правилата преди началото на срещите и после заедно отбелязват поведението на отборите при последния съдийски сигнал. Точки се получават не само за головете, но и за фейърплей.