Лукас Торейра направи много силен сезон за Сампдория, но се представи на света на Мондиал 2018 в Русия. На осминафиналите срещу Португалия видяхме неговата най-добра версия на Световното първенство.

Невероятно представяне срещу Португалия. Той обезвреди Кристиано Роналдо и бе един от най-добрите уругвайци на терена. Торейра се представи много добре и срещу Русия, но влиянието му в мача срещу Португалия бе много по-голямо.

Данните дават ясна представа за неговото представяне – той изчисти 4 топки, блокира 4 изстреля и отне два пъти топката от съперника. В контекста на срещата, Торейра извади своите великолепни тактически знания, за да блокира португалците. Освен това се справи напълно с Роналдо.

Въпреки че е нисък играч (168 см), той не се крие в единоборствата. Умее да се изправя срещу всеки и е способен да открадне всяка една топка.

Торейра се справя еднакво добре с двата крака, а освен това демонстрира голяма прецизност при подаванията. Той имаше само четири неточни паса по време на осминафинала срещу Португалия в Сочи. Включването му в състава на Уругвай даде качествен скок в представянето на отбора.

Торейра е халф, който дава сигурност и стабилност в центъра на терена. Мръсната работа в уругвайския национален отбор има едно име: Лукас Торейра.