Френският вратар Юго Лорис в навечерието на мача с Австралия заяви, че младите френски играчи все още нямат достатъчно опит на световно първенство. 

"Имам опасения за липсата на опит сред младите играчи на нашия отбор. Но те са много амбициозни младежи, те искат да спечелят. Не мисля, че трябва да коментирам официалната топка на шампионата. Критиката е част от нашата работа. Просто трябва да работите", заяви Юго Лорис.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан отхвърли въпросите за липсата на опит в отбора и срещата с Австралия в събота ще докаже тяхната подготвеност. Само шестима от всичките 23 играчи имат опит на Мондиал преди срещата от група С утре в Казан. 

"Няма риск в нашия отбор. Аз избрах тези играчи, защото вярвам, че те имат качества да представят страната на най-добро ниво", заяви Дешан на пресконференция преди мача. 

Във Франция няма притеснения, свързани с контузии на футболисти, след като нападателят Оливие Жиру и защитникът Джибрил Сидибе обявиха, че са се възстановили от травми. 

"Ние ще влезем в мача с необходимата решителност и сериозно отношение, добави баскът и разкри очакванията си за Австралия като силен, дисциплиниран и добре организиран отбор", добави Дешан. 

Капитанът Юго Лорис не очаква лесно преминаване през Австралия, защото тимът е на приличното 36-о място в ранглистата, докато световните шампиони от 1998-а година са на 7-о място в списъка на ФИФА. 

"И двата отбора ще се борят, ще влязат здраво в сблъсъка. Очакваме много труден мач, говорили сме си в отбора. Но ние трябва да излезем начело в класирането в нашата група от самото начало." 

Франция, която загуби финала през 2016-а на Европейското първенство, на което беше домакин, сега е определяна като един от фаворитите за титлата. Но 31-годишният вратар свали долу тези очаквания. 

"Не се чувстваме като фаворити. Има други страхотни отбори, които са претенденти преди нас. Това са Бразилия, Испания, Германия. Но ще видим как ще тръгне първенството, излишно е да казвам, че и ние си имаме амбиции и те ще се увеличават с излизането ни на терена", завърши Лорис.