Капитанът на Франция Уго Лорис заяви, че „петлите“ няма да влязат в ролята на фаворит в предстоящия полуфинал с Белгия. Двата тима ще премерят сили на 10 юли (вторник) от 21.00 часа на стадион „Крестовски“ в Санкт Петербург.

Селекцията на Дидие Дешан стигна до тази фаза на турнира, след като на четвъртфиналите победи Уругвай с 2:0, докато „червените дяволи“ елиминираха големия фаворит Бразилия с 2:1.

„Не мисля, че сме в ролята на фаворит. Отбор като този на Бразилия, разполагащ с всичкия този талант и история, бе в ролята на фаворит, но въпреки това Белгия ги победи. Точно затова смятам, че именно белгийците са фаворити в предстоящия полуфинал“, заяви стражът на Тотнъм, който демонстрира страхотна форма в Русия.

 Лорис обаче предупреди своите съотборници за тежкия двубой, който ги очаква срещу тима на Роберто Мартинес.

„За да спечелим този мач трябва да подобрим играта си в сравнение с това, което показахме срещу Уругвай. Ще се изправим срещу страхотен отбор, който разполага с много силни футболисти. Без съмнение ни очаква голяма битка и се надявам, че ще бъдем напълно готови за нея“, допълни още Лорис