Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов ще обсъди в следващите дни въпроса за бъдещето си на поста с управата на Германския футболен съюз. Бундестимът претърпя провал при защитата на титлата си на Мондиал 2018 в Русия, където отпадна още в първата фаза, след като загуби от Република Корея с 0:2 в последния си мач и завърши на последно място в група F.

Президентът на ГФС Райнхард Гриндел заяви, че вече се е срещнал и е говорил с Льов в сряда вечерта след елиминацията на отбора от Световното първенство. "Разбрахме се да се видим отново в следващите няколко дни и да продължим разговора, за да преценим как да продължим", заяви Гриндел.

Германия стартира с поражение от Мексико с 0:1, след което спечели драматично срещу Швеция с 2:1 с гол секунди преди края на добавеното време, а поражението от южнокорейците означаваше, че Бундестимът за първи път в историята си отпада в групова фаза след въвеждането й на Световните футболни първенства.

Провалът даде повод за спекулации, че Льов, който неотдавна продължи договора си до 2022 година, може да бъде освободен. Той пое състава през лятото на 2006 година и оттогава под негово ръководство Германия стигаше най-малко до полуфинал на всеки голям турнир, в който участва.

"За мен все още е рано да кажа дали оставам. Нуждая се от още малко време, за да видя нещата по-ясно. Вътрешното ми разочарование е огромно. Още съм в шок и не мога да проумея как допуснахме тази загуба от южнокорейците. Аз нося отговорността, това е ясно. Но първо искам да се събера и след това да обсъдим нещата на спокойствие", каза Льов.