Селекционерът на германския национален отбор Йоаким Льов призна, че еуфорията при Бундестима бързо е отминала след победата над Швеция с 2:1. Гол на Тони Кроос дълбоко в добавеното време остави живи надеждите на германците за класиране на осминафиналите на Мондиал 2018.

"Настроението беше великолепно и на моменти дори беше истерично. Запазихме високото ниво и беше ясно, че от следващия ден отново ни очакваше много работа. Еуфорията приключи бързо и след нея сме изцяло съсредоточени върху следващия двубой", заяви Льов на пресконференция.

Той се изказа в подкрепа на системата за повторения и видео асистент съдията.

"Да, тези повторения се използват по предназначение на световното първенство. Разбира се, че на първо място остават решенията на рефера на терена. Ако има спорни ситуации, тогава е необходимо повторение. Ако системата се използва правилно, тогава и аз съм за нея", каза още селекционерът на четирикратните световни шампиони.

Германия ще се класира за осминафиналите, ако победи Република Корея с два или повече гола разлика. В дебютния си мач на шампионата в Русия германците загубиха изненадващо с 0:1 срещу Мексико.  Себастиан Руди пропуска мача на Германия с корейците, докато Матс Хумелс е възстановен и може да играе за Бундестима.