Големите фаворити в квалификационна група G за Мондиал 2018 Испания и Италия записаха очаквани победи съответно над Македония и Лихтенщайн, докато Албания не срещна трудности при визитата си на Израеал.

„Ла фурия“ не срещна особени трудности на стадион „Филип Македонски II” в Скопие, въпреки че иберийците победиха само с 2:1. Испания обаче бе тимът, който диктуваше темпото почти през целия мач, докато домакините предимно се отбраняваха и търсеха своя шанс с контраатаки.

Резултатът в двубоя бе открит в 15-ата минута още с първия точен удар в очертанията на вратата на домакините. Давид Силва получи в удобна зона, освободи се от опеката на защитник на Македония и стреля, топката рикошира и затрудни максимално стража Столе Димитриевски, който неуспя да избие.

В 27-ата минута, като че ли всичко в срещата приключи, когато Испания вкара втория гол. Този път Диего Коста се оказа на точното място, за да прати необезпокояван от никой топката в мрежата. Нападателят на Челси се разписа от близко разстояние след пас отдясно.

През второто полувреме домакините надигнаха глава, но силите им стигнаха само за почетно попадение. То дойде в 66-ата минута след блестяща контраатака. Стефан Ристовски получи топката в центъра на терена и със страхотен спринт успя да надбяга цялата отбрана на испанците и с мощен шут по диагонала буквално разстреля Давид Де Хеа.

В същото време Италия очаквано разби абсолютния аутсайдер Лихтенщайн с 5:0. Гостите издържаха само тридесет минути, когато Лоренцо Инсиние откри за „скуадра адзура“. Изненадващо или не, това бе единственото попадение през първата част.

През второто полувреме обаче домакините не оставиха никакво съмнение в превъзходството си. Попадения на Белоти, Едер, Бернардески и Габиадини оформиха крайния резултат в срещата.

В Израел тимът на Албания също бе категоричен, постигайки успех с 3:0

След днешните резултати лидер в група G е тимът на Испания с от 16 точки след шест мача. Такъв е и активът на на Италия, чийто тим заема втората позиция. На трето място се изкачи отборът на Албания, следван от Израел, Македония и Лихтенщайн.