Отборите на Полша и Сенегал се изправят един срещу друг в Москва в двубой от група Н от 18 часа, като това ще е първи мач между двата тима.

„Дружина полска” се завръща на сцената на световните първенства след 12 годишно отсъствие, а ако не им върви в едно нещо на Мондиалите, то това са първите мачове. Отборът е спечелил само една начална среща и то през далечната 1974-та, когато надделява над Аржентина с 3-2. В останалите си шест мача регистрира три равенства и три загуби. Когато спечели поне точка в първата си среща, тогава Полша винаги е успявал да се класира за елиминационната фаза, когато това не се е случвало, Полша отпада още в групите.

Интересен факт е, че в състава на Полша има само един футболист с опит от Световни първенства- стражът Лукаш Фабиански.

Определено погледите ще са приковани върху един от играчите на Адам Навалка- Роберт Левандовски. Нападателят отбеляза 16 гола в квалификациите, а сега на него се възлагат големи надежди.

„Очакваният към нас са високи, но ние сме готови за това. Винаги е имало напрежение и винаги ще има, но ние знаем как да се справяме с него и да го оставим зад нас. Ако искаме да постигнем нещо тук, то трябва да играем по- добре от колкото на Европейското преди две години. Сенегал е изключително силен на контраатаки, атакуват много бързо и не се бавят, когато притежават топката. Наистина са опасен отбор”, коментира Роберт Левандовски.

На дебютното си и единствено до сега участие на Мондиал през 2002-а Сенегал поднесе сензацията още в началото, побеждавайки актуалния световен шампион Франция, а в последствие стигна и до четвъртфиналите, като тогава настоящият треньор на африканския тим Алиу Сисе бе капитан, а дали сега ще успее отново да донесе приятни емоции на феновете си предстои да разберем.

42-годишният специалист е най- младият треньор на това Световно първенство и има в състава си смесицата от физически силни играчи в лицето на Маме Диуф, Калиду Кулибали и Шейк Куяте, както и технични и скоростни футболисти като Идриса Гей и Кейта Балде и Садио Мане. Един от героите от предишното участие на Сенегал на Мондиал – колоритният Ел Хаджи Диуф пък сподели, че сегашното поколение може да се справи по- добре от неговото.

„Сега разполагаме с чудесни играчи. Трябва да играем като отбор. Трябва да има увереност. Според мен треньорът трябва да ги остави да играят свободно и да изразяват себе си на терена”, заяви Ел Хаджи Диуф.