Легендарният полузащитник на Ювентус Марко Тардели стана поредният, който съсипа италианския национален отбор от критики и по-специално Марко Верати.

В петък „скуадра адзура” загуби с 0:1 от Швеция първия си плейофен мач за класиране на Мондиал 2018, а това очаквано бе прието като невероятен провал от всички в страната.

Дори изпитаните воини в "скуадрата" усещат оловото в краката

„Италия игра много под нивото си. Видях отбор, който беше бавен, предсказуем и винаги подаваше назад”, коментира Тардели. „Оплакванията от рефера бяха глупави, защото това е мач за Световното първенство, а не благотворително събитие. Смешно е да се говори, че италианците са били уплашени от агресията на шведите. Искате да ми кажете, че Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини и Даниеле Де Роси са играчи, които се плашат от удари в лицето?”

„Дълбоко съм разочарован от Марко Верати”, продължи Тардели по адрес на халфа, който си изкара жълт картон и ще бъде наказан за реванша. „Той в нито един момент не беше в мача. Даваше само най-елементарните пасове. Марко Пароло също не ми хареса, той просто не беше готов за тази задача.”

Италия приключва авантюрата "Вентура" с Анчелоти?

„Ако Италия играе така, както го стори срещу Швеция, най-добре е да пропуснем Световното. Изисква се желание, характер, концентрация и преди всичко желание”, допълни Тардели.