Един от най-опитните футболисти в италианския национал отбор – Андреа Бардзали не се посвени да разкрие, че всички в отбора си дават болезнена представа за голямата отговорност в реванша срещу Швеция от плейофите за класиране на Мондиал 2018.

Италиански треньор: Страхливци! Италианският футбол е свършен

„Скуадра адзура” игра много под възможностите си в първата среща на шведска земя и закономерно загуби с 0:1. В понеделник момчетата на Джампиеро Вентура имат шанс да спасят  главата на наставника си. На „Сан Сиро” те трябва да спечелят с 2 гола преднина, за да си гарантират място във финалите на Световното първенство през лятото. Ако не успеят да го торят, то Италия за първи път от 1958 година насам ще пропусне участие в най-големия футболен форум на планетата.

„Дните до мача ще бъдат дни на напрежение. Толкова много е заложено на карта”, коментира Андреа Бардзали.

Тифозите категорични: Каква Русия! Да ги пращат в Сибир!

„В момента изоставаме и всичко зависи само от нас”, продължи 36-годишният играч, който едва ли ще има шанс за друго участие на Световно първенство. „Плейофът може да бъде преобърнат с решимост и единен „Сан Сиро”, който да ни подкрепя.”

„Сега изпитваме трудности. В Швеция стана грозен мач, имаше много фаулве и късметът ни обърна гръб. Ние обаче сме Италия и трябва да се изправим на крака”, допълни Бардзали.