Мануел Лансини отрече, че ще пропусне целия сезон 2018/19 и се очаква да се завърне по английските терени с екипа на Уест Хем в началото на януари.

Аржентинският национал бе изваден от състава на Аржентина за Мондиал 2018, след като скъса кръстни връзки по време на тренировка на световния вицешампион. Той нарани дясното си коляно, след което последва и операция.

Операцията бе извършена в Барселона от доктор Рамон Кугат. Английският Уест Хем потвърди, че интервенцията е преминала успешно , а играчът ще прекара част от възстановяването си в Испания преди да се завърне в Лондон.

„Някой английски медии написаха, че контузията ще ме извади за целия следващ сезон. Имало проблем с операцията, но това не е вярно. Операцията мина наистина добре. Не желая да давам конкретни дати, но очаквам да съм готов за началото на 2019. Благодаря ви”, написа Лансини в Туитър.

Мениджърът на „чуковете” Мануел Пелегрини продължава да търси полузащитник, който да замести празнината на аржентинеца. Футболистът на Фулъм Том Кеърни е един от желаните за нов на „Олимпийския стадион” в Лондон, след като Хавиер Пасторе предпочете да парафира с Рома.

Джак Уилшър също е в полезрението на Уест Хем, но лондончани са завишили офертата си за футболиста на Лацио Фелипе Андерсон. Последното предложение е на стойност 35 млн. паунда плюс бонуси.