Полузащитникът Уилям Квист ще се завърне в Русия и ще се присъедини към съотборниците си от националния отбор на Дания по футбол на Мондиал 2018, съобщи селекционерът Оге Харейде.

"Вилям пристига в Москва. Пратихме го вкъщи за медицински изследвания. Резултатите са готови и сега той иска да се върне, което е страхотно", коментира Харейде.

"Ще видим в какво физическо състояние се намира и дали ще може да тренира през следващата седмица. За щастие всичко с белия му дроб е добре", допълни специалистът.

33-годишният Квист пострада в първия мач на отбора на Световния шампионат срещу Перу на 16 юни, след сблъсък със съперник.

Той беше заменен принудително в 35-ата минута на двубоя, а в последствие медицинските тестове показаха счупено ребро и нараняване на белия дроб.

Той беше върнат в родината си, а в понеделник вечерта беше изписан от болницата. Дания се нуждае от точка в последния си мач в група "С" срещу вече класиралия се за фазата на елиминациите тим на Франция във вторник, за да продължи напред в турнира. Квист няма да бъде на разположение за двубоя.