Вратарят на белгийския национален отбор Тибо Куртоа заяви, че никога не се подигравал на английския си колега Джордън Пикфорд заради неговия ръст. След мача мача от груповата фаза между Белгия и Англия, спечелен от белгийците с 1:0, Куртоа си позволи да коментира ръста на английския страж.

Куртоа, който е вратар и на английския Челси, бе цитиран да казва, че Пикфорд е „твърде нисък”, за да бъде сред най-добрите вратари.

„Искам ясно да кажа, относно тези неща за Пикфорд, че никога не съм иронизирал неговия ръст, той е много добър вратар. Искам ясно да кажа това”, изтъкна 26-годишният Куртоа.

Пикфорд, който е висок 185 сантиметра бе критикуван, че не е могъл да отрази победния гол на Белгия в последния мач от груповата фаза на световното по футбол.

В същото време на четвъртфинала Куртоа отрази фамозен удар на Неймар, който прати привидно неспасяема топка под горната греда на вратата, белгийският страж с върха на пръстите си изби топката в корнер.

„Никога не съм правил такова нещо с друг вратар (да критикувам ръста му). Просто имах предвид, че бидейки 15 сантиметра по-висок, бих могъл да хвана топката”, каза Куртоа.