Селекционерът на Египет Ектор Купер посочи травмата на Мохамед Салах като една от основните причини за отпадането на националния отбор от Мондиал 2018. В същото време опитният наставник отказа да оправдае незавидният завършек единствено с невъзможността най-важният му играч да се подготвя с отбора.

Русия гледа към 1/8-финалите, Египет стяга багажа

„Когато говорим по този въпрос, трябва на 100 процента да вземем под внимание медицинската част”, коментира Купер след загубата с 1:3 от Русия. „Лекарите ми казаха, че той е здрав.”

„Мохамед не бе в състояние да изпълнява всички тренировъчни сесии заедно с нас, трябваше да се подготвя индивидуално. Вярвам, че беше в добра форма и оптимална кондиция. Ако не се бе контузил във финала на Шампионската лига, щеше да има 3 седмици допълнителни тренировки с нас.”

„Салах е ключов, витален играч за нашия състав. Той е нашата отправна точка. Претърпя контузия и бяхме разтревожени. Знаехме, че ако се възстанови навреме, това ще окаже положителен ефект. Единственото, което ме натъжава, бе, че не успях да го видя на тренировъчното игрище заедно с целия тим.”

„Трудно е да кажа как щяха да се стекат събитията, ако той беше в топ форма, но винаги ще поддържам гледището, че един отбор има нужда от един или двама брилянтни играчи”, коментира Купер.