Две от големите фигури в българския футбол в лицето на спортният директор на Арда Кърджали Емил Кременлиев и треньорът на тима Елин Топузаков дадоха мнението си за провеждащият се в момента Мондиал 2018 в Русия. Ето какво споделиха те в предаването "Новините от Мондиала" в ефира на DIEMA SPORT.

"Има доста интересни мачове, макар, че в някои от тях качеството на игра липсваше, но предвид залога и амбицията на всеки един отбор да стигне по-далеч в турнира, е нормално да няма толкова атрактивни мачове и толкова офанзивен футбол, тъй като резултатът е на-първо място. На базата на колектива и тактическата дисциплина, футболисти с по-скромни възможности продължиха напред за сметка на големите фаворити, които отпаднаха", коментира Топузаков.

"До някаква степен и амбицията на отборите, които бяха в групата на актуалния световен шампион, е по-голяма, на актуалният шампион винаги му е трудно, затова в последните 4 първенства шампионите отпадат от надпреварата. Не крия, че симпатизирам на Германия като стил и начин на игра, за мен беше разочароващо, че напуснаха първенството. Единствено имаха късмет в мача с Швеция, като спечелиха срещата, но в другите две срещи "мачкаха" отборите, но загубиха и от Мексико и от Корея", заяви треньорът на новия член на Втора лига - Арда Кърджали по повод отпадането на световния шампион от 2014 тим на Германия.

"Германия не играеха добре и в трите мача, направи ми впечатление, че играчите от големите отбори са уморени, и то се вижда. Роналдо, Меси, Иско са уморени, не показаха, това което се очакваше от тях. Примерът е Неймар, който сега е свеж и показва качествата си", заяви спортният директор на тима от Кърджали Емил Кременлиев.

"Топ футболистите, които играят 60-70 мача докато дойде момента за световното първенство, са уморени на самото първенство, те са изтощени. Личеше си, че са изтормозени, не са зажадняли за футбол. Роналдо защити името си като най-добрият футболист на Португалия, докато Меси не успя да демонстира класата си", каза още Топузаков по повод играта на Лео Меси и Кристиано Роналдо.

"Роналдо е по-комплексен състезател, Меси има това, което Роналдо го няма, може да излъже 4-5 души и да отбележи, което Роналдо не може да го направи. Неймар е един от футболистите на топ ниво, индивидуалните качества на футболистите не може да изпъкне без усилията на другите играчи, затова футболът е отборен спорт, целта на отборите, които останаха на първенството са да стигнат поне до финал", добави Топузаков.

"Те играят така както трябва и както могат, не някакъв супер футбол, затварят се, играят на контраатака, помагат си, раздават се, като отбор, това са им силните страни, да са отбор, да са задружни, показват мъжество", коментира Емил Кременлиев отборът-домакин на Мондиала - Русия, който ще изиграе 1/4-финал в съботния ден срещу Хърватия.

Що се отнася до шампиона Кременлиев посочи отбора на Франция.