С изявите си на терените по време на Световното първенство в Русия, Филипе Коутиньо напълно потвърждава сценария предвиден от Барселона. Каталунците настояваха да привлекат бразилеца преди Мондиал 2018, защото бяха сигурни, че футболистът ще вдигне многократно своята цена с играта си за Бразилия на големия форум.

От началото на Световното първенство в Русия несъмнено Коутиньо е най-важният футболист в състава на Бразилия. Той бе определен за най-добрия играч в мача срещу Швейцария, донесе победата срещу Коста Рика и направи страхотна асистенция за първия гол срещу Сърбия.

Аргументите на Барселона да иска да си осигури услугите на Коутиньо преди Мондиал 2018 са напълно адекватни и получават своя отговор по терените в Русия.

Каталунците направиха сериозни разходи, за да си осигурят подписа на бразилеца, но всичко това в момента изглежда като много добре премерен ход, тъй като цената на Коутиньо вече е много по-висока.

Само за първите си месеци с екипа на Барселона Коутиньо вкара 10 гола в Ла Лига и за купата на Краля, като освен това има и 6 асистенции.

През януари, Барселона плати 120 милиона евро, плюс 40 милиона евро бонуси за 26-годишния футболист.