Защитникът на Арсенал Лоран Кошчелни ще се възстановява шест месеца от контузия, която получи по време на полуфинала в Лига Европа срещу Атлетико Мадрид.

32-годишният бранител скъса ахилес в началото на мача с Атлетико Мадрид миналата седмица и ще пропусне Световното първенство в Русия. 

Кошчелни ще бъде извън терените близо шест месеца, след като е претърпял успешна операция на ахилеса. За това съобщи мениджърът на топчиите Арсен Венгер, който призна, че сърцатият бранител ще се завърне в игра най-рано в края на годината.

Френският национал получи тежка контузия по време на полуфинала с Атлетико Мадрид в Лига Европа и бе изнесен на носителка от терена. Направените впоследствие прегледи показаха, че 32-годишният защитник има разкъсване на ахилеса и че се нуждае от операция. Така Кошчелни ще пропусне предстоящото Световно първенство в Русия – нещо, за което преди дни потвърди и селекционерът на „петлите“ Дидие Дешан.

"Кошчелни е съкрушен. Той претърпя операция и ще се възстановява шест месеца. В най-добрия случай ще се върне в игра през декември", каза мениджърът на Арсенал Арсен Венгер.

Обявиха колко дълго Кошчиелни ще бъде извън терените