Група „В” на Световното първенство в Русия през 2018 събра еврошампиона Португалия, както и силната Испания. Мароко и Иран са останалите два отбора, а групата спокойно може да се назове, като силно контрастна, предвид съотношението на силите. Вижте представянето на тимовете в предаването "Новините от Мондиала" в ефира на DIEMA SPORT.

Само двама футболисти в историята на футбола имат повече голове за националите си отбори от звездата на световния футбол – Кристиано Роналдо. Първи е Али Даеи от Иран със 109 гола, а Ференц Пушкаш е втори с 84. Кристиано Роналдо е с 81 и има достатъчно време да счупи още рекорди на национално ниво. Той е най-най-точният стрелец с активна кариера, като на второ място е Сунил Чхетри от Индия с 64 гола. Другата голяма звезда на световния футбол Лионел Меси е също с 64 гола за Аржентина.

В Група „В” ще видим два отбора с големи амбиции. Още първата среща там е иберийско дерби между Португалия и Испания. Любопитен факт е, че двата отбора имат повече трофей в последните 10 години, отколкото Иран и Мароко мачове на Мондиал.

Португалия е ранкиран под номер 4 във футболната листа. Логично, Кристиано Роналдо е голямата звезда за еврошампиона, който ще поведе своите на Световното първенство. Португалия играе в несиметричен вариант на 4-4-2, но селекционерът Фернандо Сантош е намерил правилната химия между отделните позиции.

Испания е световният шампион от 2010 година. Тогава Ла Роха прегази всичко с „тики-така”, но четири години по-късно това не бе вече така и Испания рухна в Бразилия.

Испания разполага с богат избор на креативни полузащитници, но има притеснение в избраните централни нападатели. Диего Коста е ветеран, сравнение с Яго Аспас и Родриго Морено.

Мароко е третият отбор от група „В”. Отборът впечатли в квалификациите, след като не допусна загуба в пресявките, а дори и гол не влезе във вратата на Мароко. Звездата на отбора е Мехди Бенатиа от Ювентус, но Хаким Зиех от Аякс и Амин Харит трябва да са на най-доброто си ниво.

Иран е последният отбор от втората група на Мондиал 2018. Без загуба в квалификациите, тимът е в компанията на отбори, които го превъзхождат. Селекционерът Карлош Кейрош варира между 4-3-3 и 4-1-4-1. Нападателят на Рубин Казан Сердар Азмун е голямата звезда на селекцията.