С приключването на световното първенство фокусът, разбира се, се връща върху клубния футбол. Самият Мондиал може да бъде погледнат като великолепно „прослушване” пред големите клубове. Пазарът вече беше разтърсен от шумната сделка за Кристиан Роналдо, който премина в Ювентус срещу сума по-висока, от която някога бе привлечен в Реал Мадрид. Това със сигурност ще доведе да сериозна активност в Мадрид в обратната посока и фаворитите на букмейкърите да заменят португалеца са Килиан Мбапе и Еден Азар.

Има си причина за това. Президентът на Кралския клуб Флорентино Перес има навика да подписва със звезди, които са направили впечатление на световни първенства. Последните примери са Сами Кедира и Месут Йозил през 2010 и Кейлор Навас и Хамес Родригес през 2014-а. Перес може и да няма нужда да гледа по-далеч от финала и мача за трето място, за да намери своя нов Галактико, докато Неймар се провали в Русия.

Звездата на Челси Азар успя да заслепи Неймар в ¼-финала между Белгия и Бразилия. Мбапе пък засенчи Лео Меси, когато Франция отстрани Аржентина на 1/8-финалите.

Последните два мача от турнира дадоха шанс и на двете ярки звезди да защитят своята кандидатура за най-впечатляващ играч на първенството.

27-годишният Азар отдавна е свързван с евентуален трансфер в Реал и не крие нито желанието си да облече някой ден белия екип, нито недоволството си от някои ситуации в Челси.