Килиан Мбапе е в светлината на прожекторите по време на Световното първенство в Русия. 19-годишният футболист избухна при победата на Франция с 4:3 срещу Аржентина на осминафинала на Мондиал 2018. Той изработи дузпа за своя отбор и отбеляза два гола.

Мбапе е израснал в малкото градче Бонди, което се намира на североизточно от Париж. Той започва кариерата си именно в местния отбор.

Младата сензация, която преминава в Монако на 14-годишна възраст, никога не губи връзката си със своите корени.

Бащата на Мбапе е футболист и инструктор, който е от Камерун, а майка му е хандбалистка от Алжир.

През миналия месец Мбапе заедно със своя съотборник от нацоналния отбор Бенжамен Менди и Френската футболна федерация помогнаха на 25 тийнейджъри да осъществят мечтата си и да гледат мачове от Световното първенство в Русия.

Мбапе, Менди и федерацията осигуриха пътуването на децата до Москва и тяхното пребиваване в руската столица. Също така тийнеджърите получиха и билети за мачовете от Мондиал 2018.

По време на 10-дневната си визита 25-те деца посетиха някои от най-известните атракции в Русия, а също така гледаха мачовете между Мароко и Португалия, както и Франция – Дания.

Те също така имаха възможност да се докоснат до своя любимец Килиан Мбапе след една от тренировките на базата на френския национален отбор.

„Той е модел за подражание. Аз съм му много благодарен“, разказва 13-годишният Калид.

Мбапе е дискретен относно своята благотворителна дейност.

"COLLEGE JEAN RENOIR"