Цяла Нигерия е вперила поглед в една от звездите си с надеждата за добро представяне на Световното първенство. Това е нападателят на Лестър Келечи Ихеаначо. 

Сега той блести в световния футбол, но като малък е имал много тежки моменти именно заради любимата игра. Той призна, че е изял много бой от баща си, защото постоянно е гонел топката. 

"Когато бях малък, баща ми ме биеше до кръв с колан или с каквото му попадне, защото играех футбол. Иронията е, че сега той е най-големият ми фен. Но съм му благодарен, защото правеше всичко това за мое добро."

"Винаги ми е казвал да залягам повече над уроците и да не си губя времето с този спорт, от който може да не спечеля нищо. Радвам се, че го опровергах, сега не изпуска мой мач. А и Бог се грижи за мен", споделя нападателят и разкрива, че покойната му майка Мърси е била далеч по-подкрепящата го в избора му да играе футбол. 

"Смъртта ми отне мама много рано, а тя винаги е била до мен по пътя ми да стана футболист. Съжалявам, че тя не е в Русия да ме гледа. Но винаги ще отправям поглед към небето, защото знам, че тя ме подкрепя от там и да ѝ благодаря за всичко", сподели Келеши Ихеаначо.