Селекционерът на иранския национален тим по футбол Карлош Кейрош не смята да прекъсва линията на колоритни изказвания, които следва от миналата година. След като през декември бившият асистент на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед си пожела Иран да играе финал на Световното първенство, сега наставникът апелира до ФИФА да спре правата на Лионел Меси, докато се докаже, че аржентинецът е човек.

Всичко наред ли е с Кейрош? Пожела си финал на Световно с Иран

С Кейрош начело Иран се класира за Мондиал 2014 година, което значи, че тимът за втори път поред ще бъде част от световни финали. През това лято те ще играят срещу Португалия, Испания и Мароко, докато преди 4 години бяха в група срещу Нигерия, Босна и Херцеговина и за капак – Аржентина с Лео Меси в редиците си.

Иранците бяха на косъм да постигнат реми срещу „гаучосите”, ала гол на Меси от пряк свободен удар в продължението ги лиши от този шанс. „Винаги съм твърдял, че Меси е необикновен играч”, коментира Кейрош. „Той не е от този свят. Ако беше човекът, нямаше да има такъв магичен миг в онзи мач.”

„Обикновено не ми харесва да губя, но тази въпросна загуба не ми донесе негативни чувства. Когато видиш такава магия да се случва, знаеш, че футболът е жив. Затова е един от най-добрите спортове на света.”

„Още по-специално е когато този момент е дело на играч, на когото ФИФА трябва да му забрани да играе, докато не се докаже, че фактически е човек!”, възкликна Кейрош.