Каземиро е един от ключовите футболисти в състава на Тите в националния отбор на Бразилия. Ролята на халфа е от много важно значение за цялата игра на тима. 26-годишният футболист допринася за баланса в състава на селесао. Неговата работа е от фундаментално значение за представянето на отбора в дефанзивен план. Той доминира във всеки един аспект от играта.

Тите изисква от Каземиро да играе, както в Реал Мадрид. Халфът трябва да осигурява допълнителна помощ на защитниците и да се придържа много близо до двамата централни бранители. Каземиро се отличава от всички останали в състава на Бразилия. Нито Ренато Аугусто, нито Фернандиньо са способни да предложат това, което демонстрира Каземиро.

Освен това той е футболист, който гарантира победите за своите отбори. Каземиро се намира в поредица от 22 мача без загуба за националния отбор на Бразилия.

Последният път, в който Каземиро е бил на терена, а Бразилия е загубил е 9 юни 2012 година. Тогава е той футболист на Сао Пауло, а селесао пада с 3:4 от Аржентина в среща, която се играе в Ню Йорк, а Лионел Меси вкара хеттрик.

Оттогава Каземиро е взел участие в 22 мача за Бразилия и отборът няма загуба в тях. Статистиката показва, че в тези мачове селесао е постигнал 17 победи и 5 равенства.