Нападателят Единсон Кавани пропуска контролата на националния отбор на Уругвай срещу Италия заради контузия в бедрото. Травмата е получена по време на приятелската среща с Република Ирландия в неделя, уточниха от Футболната асоциация на Уругвай.

Кавани, който има 38 гола в 90 мача за страната си, беше заменен още в 10-ата минута при поражението с 1:3 в Дъблин. За клуба си Пари Сен Жермен през изминалия сезон той има 49 гола в 50 мача във всички турнири, но въпреки това парижани не успяха да се преборят за шампионската титла.

"Той премина преглед със скенер и стана ясно, че няма да може да играе срещу Италия. Диагнозата е разтежение на бедрото, се казва в изявлението на федерацията по повод казуса с 30-годишния нападател.

"Много мачове ми се събраха за дълъг период от време, като започнем още от Копа Америка. Нормално е тялото ми вече да не издържа, обясни самият футболист.

Луис Суарес също няма да играе за урусите заради травма във вътрешната част на бедрото, получена по време на тренировка с клубния му отбор Барселона./БТА