Бившият капитан на испанския национален отбор Икер Касияс защити Давид де Хеа и заяви, че вратарят продължава да е много важен за „Ла Роха“ и неговото представяне ще бъде от изключително значение за представянето на тима до края на Световното първенство.

„Мисля, че критиките са нещо нормално, когато си вдигнал нивото толкова високо. Хората очакват ти да показваш максимума си постоянно, но видяхме, че всеки допуска грешки. В груповата фаза най-важното е да си осигуриш класирането за осминафиналите. Ако се класираме първи в групата никой няма да си спомня за грешката на Де Хеа срещу Португалия“, коментира Касияс в интервю за „EFE“.

„Всички негови съотборници го подкрепиха, а това е от изключително важно значение в един такъв момент. Де Хеа ще продължи да бъде много важен за представянето на отбора във фазата на елиминациите. Той може да помогне на отбора да се класира за финала“, добави легендарният вратар.

„Испания има всички предпоставки, за да стигне до финала на Световното първенство в Москва и да спечели световната титла“, каза още Икер Касияс.