Капитанът на Уругвай Диего Годин сподели, че отборът му е дал всичко на Мондиал 2018, за да успее да се пребори за трофея. „Ла селесте” загуби от Франция в четвъртфинален мач на Световното първенство с 0:2. Защитникът изрази разочарованието си, но побърза да защити всички свои съотборници.

„Благодаря на всички фенове и моите колеги. Нищо не може да ни извини, но ви уверявам, че винаги даваме най-доброто от себе си, но днес просто бе невъзможно. Оставихме всичко на терена по време на Мондиала. Тръгваме си с гордо вдигнати глави”, заяви Годин минути след края на срещата.

„Франция е чудесен отбор, съчетан от млади състезатели и някои по-опитни. Играят много добре и бе много трудно да намерим нашата игра. Трябва да вярваш в това, което правиш. Понякога ние надиграваме по подобен начин отборите, този път не бе така. Муслера е герой за нашия отбор. Всеки прави грешки и не бива да го сочим с пръст”, продължи Годин, защитавайки стражът на Урургвай. Вратарят допусна груба грешка за 0:2, когато Гризман изстреля силно топката, но тя мина покрай ръцете на Муслера, за да се оплете в мрежата му.