Мениджърът на Уотфорд Валтер Мадзари е категоричен, че капитанът на отбора му Трой Дийни напълно заслужава повиквателна за английския национален тим.

Предвид факта, че основният нападател на „трите лъва“ Хари Кейн е трайно контузен и ще отсъства дълго време, се отваря място сред нападателите в състава на селекционера Сам Алърдайс. В началото на октомври Англия ще играе световни квалификации срещу Малта и Словения, а Дийни демонстрира, че навлиза във форма с попаденията си срещу Уест Хем и Манчестър Юнайтед.

„Мисля, че аз бих се гордял и бих се радвам много, ако Дийни отиде с националния отбор“, каза мениджърът на „стършелите“ Валтер Мадзари. „Той подобри физическото си състояние и сега е в много по-добра форма.“

„Трой е силен нападател, просто трябва да се грижи за фитнеса си. Без съмнение той е играч с класата да бъде национал. Аз уважавам мениджъра на Англия и неговите решения. Просто се вълнувам, защото става дума за един от моите играчи. ФА ми се обади с помощта на преводач, но оттогава не сме говорили“, добави Мадзари.