Англия трябва да пирува, след като успя да заиграе със стабилен вратар, сподели легендарният треньор Фабио Капело.

Дон Фабио бе начело на „трите лъва” в периода между 2008 и 2012 година.

Настоящият страж на англичаните е Джордан Пикфорд, а вратарят на Евертън записва феноменални мачове на Мондиал 2018, като специалистите не спират с похвалите към изявите му. Той бе една от звездите при победата срещу Колумбия, след като отрази един куп удари от „лос кафетерос”, а накрая отрази дузпите на Карлос Бака и Мурийо, след което англичаните продължиха към четвъртфиналите.

Капело водеше англичаните на Мондиал 2018, като в мача срещу САЩ пазеше Роб Грийн. Вратарят направи ужасяваща грешка, а срещата завърши 1:1.

„Англия има бързи футболисти и чудесен мениджър. Саутгейт осъзна, че ще се приберат бързо на Острова, ако играе с двама централни защитници и затова предпочете схемата с трима. Най-накрая намериха вратар, който спасява удари. Пикфорд има прекрасни реакции и усет за позициониране. Добрата им сплав в защитата е благодарение на играчи от по-слабите отбори в Премиър лийг. Пикфорд (Евертън) и Хари Магуайър (Лестър) са основните им хора в отбранителната зона и те са причината Англия да пожъне успех”, заяви Капело пред Gazzetta dello Sport.

Англия, с Капело, приключи участието си на Мондиал 2010, след като бе разбит от Германия с 1:4 на осминафиналите в ЮАР. Английската футболна асоциация се раздели с италианския специалист преди старта на EURO 2012. Италианецът класира албионците на европейския шампионат, но основната причина за отстраняването му бе, тъй като „отне” капитанската лента от Джон Тери.

Капело вярва, че Англия е способен да отстрани Хърватия и според него ще мери сили на финала с Франция.

„Финалът? Франция – Англия. Дори там смятам, че англичаните са фаворит”, завърши Капело пред италианските медии.