Една легенда на световния футбол вероятно ще се пенсионира без световна титла в кариерата си. Аржентинската звезда Лео Меси изглежда изпусна последния си сериозен шанс да вдигне над главата си най-престижния футболен трофей.

Водените от него "гаучоси" минаха през иглени уши, за да излязат от груповата фаза, но следващото препятствие се оказа непреодолимо за тях. На 1/8-финалите преклониха глави пред Франция.

Така 31-годишният южноамериканец изглежда ще се надява да се докопа до този трофей след четири години, ако дотогава не е прекратил кариерата си в националния отбор. Но това е прекалено далеч в бъдещето и няма как да се правят прогнози.

Важното е какви бяха причините аржентинците да страдат на Мондиал 2018 и да не успеят да се преборят, заедно с лидера си, за световната титла още по терените в Русия. А те не бяха една и две.

Кои бяха ключовите моменти за отпадането на Аржентина и благодарение на какво Франция стиган 1/4-финалите, можете да разберете от анализа в прикаченото видео от DIEMA SPORT.