Домакинът Русия на практика си осигури място на осминафиналите на Мондиал 2018 след победа с 3:1 над Египет. Сборная има пълен актив от 6 точки след първите си два мача и голова разлика 8:1 и само чудо може да лиши отбора от участие в следващата фаза. Египет пък има илюзорни шансове да продължи напред и те минават на първо време през победа на Саудитска Арабия утре срещу Уругвай. Русия реши всичко в началото на втората част, когато паднаха и трите гола за тима.

Тимът на Египет бе вдъхновен от завръщането на своя лидер Мохамед Салах, който пропусна загубата от Уругвай в първия кръг заради контузията от финала в Шампионска лига, но защитата на Русия се справи с опазването на звездата, макар че той вкара почетния гол за Египет от дузпа. Салах рядко играеше с топката през първата част, но имаше отлична възможност да отбележи в самия край на полувремето, но ударът му премина на сантиметри от гредата. Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме без сериозни голови опасности. Трезеге можеше да вкара за Египет в 16-а минута, но стреля неточно, а Денис Черишев опита удар пред границата на наказателното поле за Русия, но топката премина над напречната греда.

Сборная нанесе своя удар в началото на втората част. Домакините поведоха след куриозен автогол на капитана Ахмед Фатхи. Робан Зобнин стреля ниско в наказателното поле, а Фатхи в опита си да изчисти топката, я насочи неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата. Денис Черишев затвърди успеха на руснаците с втори гол в 59-а минута. Марио Фернандес проби от дясно на наказателното поле, върна към Черишев, който без забавяне прати топката в мрежата за 2:0, реализирайки третия си гол от началото на шампионата, с което се изравни на върха при голмайсторите с Кристиано Роналдо. Три минути по-късно Артьом Дзюба отбеляза трети гол за Русия и окончателно прекърши интригата в мача. Египет върна един гол в 73-а минута, когато след видеоповторение реферът от Парагвай Енрике Касерес отсъди дузпа в полза на Египет за задържане на Мо Салах. Звездата на Ливърпул не сгреши от бялата точка и отбеляза първия гол за Египет на Мондиала.