Селекционерът на Испания Фернандо Йеро бе критичен след трудния мач с Мароко, завършил при 2:2, с който бе поставена точка на група „В“ на Мондиала в Русия. Специалистът бе категоричен, че това не е пътят, като единственият позитив, който изтъкна бе финиширането на първо място в потока.

„Ако трябва да кажа нещо позитивно, това е, че завършихме на първо място. Нужно е да сме самокритични. Пет гола в три мача, това не е пътят. Играчите са достатъчно зрели, за да разберат положението. Не е въпрос дали сме доволни. Знаем, че ни поставят сред фаворитите, но футболът се играе на терена. По-лесно е да се браниш, отколкото да атакуваш. Реагирахме добре след първия гол, който допуснахме. Излязохме добре през втората част, но така допуснахме нова грешка и пак ни поведоха. Нашата идея бе да победим. Философията ни е такава, не се е променила“, анализира подробно Йеро.

„Бяхме наясно, че трите мача ще ни струват много. Що се отнася до ВАР, знаем как функционира. Просто при ситуацията, в която бе използван, изчакахме решението. Това е още едно действие“, продължи специалистът.

„Трябва да сме самокритични, не бива да вървим по този път. Не бива да допускаме толкова ситуации пред нашата врата. Всичко хубаво и лошо в мача – всичко си го направихме сами“, добави още Йеро.

Помолен за коментар за съперника, треньорът каза: „Мароко ни създаде трудности. Знаехме, че е добра селекция, която заслужаваше повече на Световното. Групата ни се оказа доста сложна“.