Ювентус отправи първата си официална оферта за плеймейкъра на ЦСКА Москва и руския национален отбор по футбол Александър Головин. Към момента обаче италианците все още не са достигнали исканите от „армейците” 25 милиона евро.

Днес на Голвин и „сборная” им предстои важен двубой с Египет от група А на Мондиал 2018, като при победа руснаците ще си подсигурят класиране за фазата на елиминациите. Офанзивният халф блесна ярко в първата среща на Русия от Световното, като вкара гол и даде 2 асистенции при успеха 5:0 над Саудитска Арабия.

Според италианските медии Ювентус е предложил 17 милиона евро плюс бонуси, като е почти сигурно, че ЦСКА Москва ще отхвърли подобно предложение. Затова „бианконерите” са подготвили втора оферта – 18 милиона евро плюс бонуси и дял при следваща продажба.

Цената на руския маестро рязко дръпна нагоре

Ако Юве не приключи бързо офанзивата си, може да остане с празни ръце, понеже редица отбори от Висшата лига кръжат около младока – Арсенал, Манчестър Юнайтед, Челси и Ливърпул. Предимството на торинци пред останалите е, че техният интерес към 22-годишния Головин датира от най-отдавна и играчът е наясно с този факт.

През сезон 2017/2018 Головин вкара 7 гола и даде 6 асистенции в 43 официални мача за ЦСКА Москва.