Полузащитникът на Исландия Гилфи Сигурдсон заяви, че се надява националният селекционер Хеймир Халгримсон да остане на поста след Световното първенство, където северняците направиха поредно смело представяне. Според него, сега треньорът ще бъде още по-търсен на футболния пазар. Най-малката нация, която е участвала някога на Световно първенство по футбол, си тръгва след равенство с Аржентина (1:1) и две поражения- от Нигерия и вчера 1:2 от Хърватия. Но на Ледения остров смятат участието на Мондиала като продължение на чудесната епопея от Евро 2016.

Исландия беше трениран от треньорския дует Ларс Лагербак и Халгринсон, но шведът Лагербак напусна преди две години. Самият Халгримсон не е наясно с бъдещето си. Той е заявил, че след прибирането на отбора в страната ще има разговор с ръководството на федерацията.

Самият Сигурдсон заяви, че се надява и началниците на местната федерация да мислят като него.

"Последните пет години под ръководството на Ларс Лагербак и Хеймир бяха фантастични. Така че е най-нормалното играчите да искат той да остане в отбора, заяви Сигурдсон.

"Той работи по методиката на Ларс, задържа нивото, което имахме и просто пордължава по правилния път напред. Атмосферата в отбора е много спокойна и винаги даваме всичко от себе си. Най-важното е, че успява да ни поддържа свежи и с ясна идея за организацията на играта ни."

Сигурдсон е един от играчите, които са напуснали Исландия като тийнейджър в посока Англия и още от малък се е докоснал до професионализма във Висшата лига. В момента той играе за Евертън и вярва, че добрите моменти пред отбора на Исландия предстоят. Според собственото му мнение, Халгримсон има всички качества да тренира отбор и в друга точка на света, на по-високо ниво.