Селекционерът на Исландия Хеймир Халгримсон ще направи промени в състава за втория мач на тима от Мондиал 2018 срещу Нигерия във Волгоград.

Исландците стартираха с равенство 1:1 срещу един от фаворитите Аржентина и при победа срещу нигерийците ще имат отлични шансове да продължат в следващата фаза.
Крилото на Бърнли Йохан Берг Гудмундсон ще пропусне мача заради разтежение, което получи срещу Аржентина, а Халгримсон загатна, че това няма да бъде единствената промяна в мача, който ще се играе при температури над 30 градуса по целзий.

"Имаме план за мача и със сигурност ще има някои промени в състава. Гудмундсон се подобрява, но няма да бъде готов за мача. Правехме ротации в състава в подготвителните контроли и всички се справяха добре. Очакваме да победим Нигерия. Съперникът е много силен физически отбор, всички са атлетични и бързи, ще бъде труден мач", коментира Хеймир Халгримсон. 

След тренировката на Волгоград Арена играчите на Исландия ще се срещнат със своите семейства за първи на световното първенство и планират да посетят монумента "Родината-майка зове", посветен на Битката за Сталинград по време на Втората световна война./БТА