Германците нямат намерение да променят футболната си философия, въпреки поражението срещу Мексико с 0:1 в първия си мач на Световното първенство, заяви селекционерът Йоаким Льов.

Той добави, че неговите играчи могат да преодолеят организираната защита на Швеция и да се върнат в турнира с победа.

"По принцип играем срещу отбори, които използват дефанзивна тактика срещу нас. Ситуацията няма да бъде необичайна. Срещу Мексико не успявахме да се възползваме от пространствата, а вместо това губехме много лесно топката, от което следваха опасни контраатаки. Просто в този мач нищо не ни се получи. Реакцията ни след загубените топки беше много лоша. Нямахме почти никаква организация. Точно върху тези неща наблегнах в последните дни при разговорите ми с играчите. Не се получи срещу Мексико, но това не значи, че ние ще отхвърлим изцяло нашите идеи. Просто трябва да направим необходимите корекции. Ще продължим да залагаме на нашата философия. Голямата сила на Швеция е организираната им игра в защита. Те почти не допускат ситуации и голове. По-малко от един средно на мач. Но аз съм уверен, че ние разполагаме с необходимите средства, за да вкараме. Ако спечелим, отново се връщаме в турнира. Трябва просто да реагираме на тази ситуация и вярвам, че ще го направим", каза той.

"Нашата сила е нашата енергия. Срещу Мексико изглеждахме тотално различен отбор и на играхме със самочувствие. Световното първенство вече показа, че фаворитите не са в най-добрата си форма, а мачовете се печелят с дух и психическа сила", добави Льов. "Ако беше лесно да спечелиш два пъти поред световната купа, това вече щеше да се е случвало многократно. Логично е да не ни е лесно и на нас", завърши той./БТА