Нападателят на Интер Мауро Икарди заяви, че е имал предложения да играе за националните отбори на Испания или Италия, но сам е избрал да играе за Аржентина.

„Имах възможност да играя за националния отбор на Италия до 21 години, когато бях част от отбора на Сампдория. Моето решение бе, че ще играя за Аржентина“, коментира нападателят в интервю за италианското списание „Undici“.

„Имах възможност да играя и за Испания. От тяхната федерация се обадиха на баща ми, но аз винаги исках да играя за Аржентина. Беше трудно, но постигнах целта си“, добави той.

Икарди е роден в Росарио, а 15-годишен става част от Ла Масия. Той напуска академията на Барселона през 2011 година, за да продължи кариерата си в Сампдория, с който дебютира в Серия А.

„Реших да продължа кариерата си в Италия, тъй като бях убеден, че може да се справя по-добре, отколкото в Испания. В Барселона не беше лесно. В Сампдория веднага ми дадоха възможност да играя на високо ниво и това бе моята цел“, продължи голаджията.

Икарди премина в Интер през 2013 година, а вече има над 100 гола в Серия А, след като отбеляза четири попадения при разгромната победа срещу Сампдория през изминалия уикенд. Той вече има 103 гола на сметката си.

Мауро каза, че се чувства много щастлив в Милано, където живее със съпругата си и с петте им деца. Той изрази надежда, че дълго време ще играе в Интер.

„Виждам се и на 30 години част от отбора на Интер. Имам да извървя дълъг път с Интер. Искам да спечеля много трофеи с Интер.“

Последният спечелен трофей на „нерадзурите“ бе купата на Италия през 2011 година.

Капитанът на Интер също така призна, че иска да играе в Интер заедно със своя сънародник Лионел Меси, но призна, че това е много сложно.

„Моята мечта е да играя с най-добрите футболисти в света в Интер. Очевидно, че говоря за Меси, но той е свързан с Барселона и мисля, че е почти невъзможен сън да дойде да играе в Интер“, каза още Мауро Икарди.

Мауро Икарди определи Луиш Назарио да Лима – Роналдо за нападател номер едно.