Трептящ! Така описа един от най-великите мачове в историята на световните първенства испанския El Mundo deportivo.

„Ла Фурия“ показа, че може да се справи с напрежението, постъпило от треньорската криза, но въпреки това завърши наравно срещу Кристиано Роналдо.

От каталунското издание акцентираха и върху колебливото представяне на Давид де Хеа на вратата. Друг проблем за Фернандо Йеро и екипа му, е самотата, която изпитва Диего Коста, когото нарекоха същинско животно.

„Липсваше ни късмет и ни превъзхождаше Кристиано“ бе челото на вестник AS. Над заглавието на изданието пък гласеше, че Португалия стигна до равенство, в двубой, в който Испания е бил по-добрият тим.

Фернандо Сантош споделя, че при първия гол на Диего Коста остават доста съмнения за легитимността му. А според Фернандо Йеро, предвид хеттрика на Кристиано Роналдо и факта, че на два пъти “Ла Фурия“ изоставаше в резултата, испанците може да са доволни от резултата.

Наставникът на Испания остана радостен от това, че футболистите не са спрели да вярват и да се борят. Йеро защити Давид де Хеа, който не бе на обичайното си ниво. „Всички футболисти имат добри и лоши дни. Всички сме хора и не се съмняваме в никого. Де Хеа е един от нас. Тук няма да обвиняваме никого“, заяви легендата на Реал Мадрид.

От своя страна, Фернандо Сантош определи равенството като заслужено. „Започнахме доста добре, но след първия гол, неразбираемо защо, отстъпихме назад и Испания започна да прави това, което най-много обича, а именно да контролира топката и ритъма на играта“, анализира Сантош.

Португалският селекционер не пести суперлативи за героя Кристиано Роналдо. „Имам изключителен късмет, че той е португалец, защото е най-добрият в света, заради физическата си мощ, заради необикновената си техника, но най-вече заради психологическата си непримиримост“, допълва наставникът.

О Jogo нарече супер звездата на Реал Мадрид „Монстро“ или Чудовище. А в „Record“ стигнаха по-далеч и обявиха Кристиано Роналдо за „божествен“.

Португалия и Испания наистина представиха двубой, който ще се помни дълго време. В Marca написаха „Нещо повече от равенство“. В следващия си двубой Испания се изправя срещу водача в група „В“ на Мондиала Иран, а Португалия ще спори с Мароко.


Още новини:

Рекордите на Роналдо

Жестът на Рамос към Де Хеа