Япония загуби с 0:1 срещу Полша, но се класира на осминафиналите от световното първенство по футбол, след като Колумбия надви също с 1:0 Сенегал в другия мач от група "Н".

Азиатците заеха второто място и ще играят срещу Белгия.

Японците направиха шест промени в титулярния си състав, включително и оставяйки халфа Такаши Инуи извън състава. Той получи втори жълт картон в турнира и почиваше срещу поляците, които пък бяха с петима различни играчи в началото, но с Роберт Левандовски на терена. Цял мач за поляците изкара и халфът на Лудогорец - Яцек Горалски.

Японците създадоха повече положения през първото полувреме, като в центъра на всичко по-интересно в атака беше Йошинори Муто, който беше една от шестте промени. Поляците обаче бяха по-близо до гола и това се случи в 32-та минута, но Ейдзи Кавашима спаси опасен удар с глава на Камил Гросицки.

Противно на очакванията, Полша, която вече беше отпаднала от световното първенство, поведе в резултата в 59-та минута. Рафал Куржава центрира в наказателното поле на японците и Ян Беднарек засече топката с крак за 1:0. По този начин азиатците бяха извън челната двойка в група "Н" , но скоро след това Колумбия поведе на Сенегал и по този начин Япония се завърна на второто място за сметка на африканците.

Резултатът задоволяваше двата отбора и мачът завърши по този начин. Японците завършиха наравно със Сенегал по точки и вкарани голове, което наложи употреба на правилото за феърплей. И след като азиатците имат два жълти картона по-малко от африканците, те станаха първият отбор в историята на световни първенства, класирал се по този начин.