Националният отбор на Япония продължава без победа в контролите си от началото на годината, които са част от подготовката му за Световното първенство в Русия през лятото. След като направиха хикс с Мали преди четири дни, сега "самураите" загубиха от Украйна с 1:2. 

Мачът се игра в Белгия, където тимът от Далечния Изток се подготвя в краткия си лагер, вместен в паузата за националните отбори в календара на ФИФА. Но въпреки повечето време за подготовка, момчетата на Вахи Халилходжич пак не успяха да изкопчат успеха. 

Те имаха нещастието да си отбележат автогол още в 20-та минута, когато Наомичи Уеда прати топката в собствената си врата. Но още до почивката успяха да изравнят чрез Томоаки Макино, който беше точен в 41-та минута. 

Украинците стигнаха до успеха в 69-та минута, когато Олександър Караваев се разписа след асистенция на Йевхен Коноплянка. Футболистът на европейския тим се беше появил на терена само шест минути преди това. 

До края на мача японците така и не можаха да отвърнат и трябваше да се примирят със загубата. До края на подготовката им за Мондиала предстоят мачове с Гана на 30 май, Швейцария на 8 юни и Парагвай на 12 юни. Първият мач на "самураите" на Световното първенство е на 19 юни срещу Колумбия. В групата са още Сенегал и Полша.