Испания записа трета победа в световните квалификации, след като разби с 4:0 при домакинството си на Македония от група „G“, което се игра на стадион „Лос Карменес“ в Гранада. Селекционерът на испанците Жулен Лопетеги имаше много проблеми с контузени футболисти и бе принуден да заложи на играчи, които по-рядко получават шанс за изява.

Първото положение в срещата бе пред вратата на Испания. В 5-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на домакините Мойсов стреля с глава, но Де Хеа спаси.

Испания направи първия много сериозен пропуск в срещата в 7-та минута, когато Давид Силва взаимодейства с Витоло, който стреля, но Димитриевски спаси.

Горан Пандев бе оставен непокрит в наказателното поле на Испания в 20-та минута, но ударът му с глава бе изключително неточен.

Давид Силва бе много близо до това да се разпише в 22-та минута, но Мойсов в последния момент успя да се намеси и да избие топката с глава.

Три минути по-късно Давид Силва изведе с отличен пас Алваро Мората сам срещу Димитриевски, но нападателят пропусна.

Испания поведе в 34-та минута, когато Даниел Карвахал центрира в наказателното поле на Македония, след което Велкоски не успя да избие топката с глава и си отбеляза автогол.

Домакините имаха претенции за дузпа в 36-та минута за нарушение срещу Витоло, но съдията подмина ситуацията.

Димитриевски направи решаващо спасяване в 46-та минута, когато успя да отрази удара на Алваро Мората от точката на дузпата.

Македонците изпуснаха отлична възможност да изравнят резултата в 49-та минута, когато Бартра и Де Хеа не се разбраха, но Барди направи невероятен пропуск.

Испания организира отлична атака в 50-та минута, когато Витоло комбинира с Давид Силва, който остана сам срещу Димитриевски, но пропусна да се разпише.

Испания удвои своята преднина в 64-та минута, когато Серхио Бускетс подаде към Давид Силва, който след това центрира в наказателното поле на Македония, където Витоло засече топката и я изпрати във вратата на Димитриевски.

Гол на Македония не бе зачетен в 68-та минута заради засада на Хасани.

Испания вкара трети гол в 84-та минута, когато Карвахал центрира в наказателното поле на Македония, където на втора греда Начо Монреал засече топката и я вкара във вратата на Димитриевски.

Четвъртият гол за Испания бе реализиран в 85-та минута, когато Давид Силва асистира на Аритс Адурис, който оформи крайния резултат в срещата.

Израел спечели с 3:0 гостуването си на Албания от група „G“ на световните квалификации.

Албанците останаха с човек по-малко на терена още в 17-та минута, когато Джимсити бе изгонен с директен червен картон, а съдията Денис Айтекин посочи и бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Еран Захави в 18-та минута.

Истинският екшън в срещата се разигра в 55-та минута, когато Захави изрита играч на Албания, което накара вратарят на домакините Етрит Бериша да отиде до нападателя на Израел и да го удари с глава. Съдията Айтекин прецени да изгони с директен червен картон Бериша и да свири дузпа за гостите. Захави изпълни и втората дузпа, но резервният вратар Албан Ходжа отрази удара му.

Дан Айнбиндер удвои преднината на Израел в 66-та минута.

Елинар Атар вкара третия гол за гостите в 84-та минута.

В другия мач от групата Италия победи с 4:0 като гост Лихтенщайн.

Класиране в група „G“:

1. Испания 10 точки

2. Италия 10

3. Израел 9

4. Албания 6

5. Македония 0

6. Лихтенщайн 0