Хърватия се класира за Мондиал 2018 година, след като надви Гърция в баражите. „Шахматистите“ и южните ни съседи направиха 0:0 в реванша, но след изразителната победа от 4:1 в първия двубой, Лука Модрич и компания ще изживетя мечтата си в Русия през следващото лято.

Първото полувреме премина сравнително спокойно, като всичко по-интересно се случи в края, когато гостите удариха греда.

В 17-ата минута домакините проведоха прецизна атака, която завърши с удар на Сократис Папастатопулос, но в аут. Иван Перишич опита късмета си в 28-ата минута, но изстрелът му мина покрай вратата.

В 42-ата минута гърците проведоха хубава атака отдясно. Костас Митроглу центрира, а Зека игра с глава. Даниел Субашич обаче излезе навреме и отрази. При ответната атака, в 43-ата минута, Иван Перишич стреля опасно от дистанция, но нацели лявата сглобка.

Спокойно темпо в играта се запази и през вторите 45 минути, а в 80-ата минута попадение на появилия се като резерва Димитрис Пелкас не бе зачетено заради засада. Оказа се, че Торосидис, който игра с топката, е бил в положение на засада и страничният рефер вдигна флага си.

До края на мача двата състава си размениха по още едно положение. Първо Тачцидис стреля опасно, но Даниел Субашич изби. Малко преди последния съдийски сигнал Андрей Крамарич шутира покрай вратата.