Футболната легенда  Христо Стоичков разкри кой е неговият фаворит за Мондиала и пожела световна титла за Лео Меси и Аржентина.

Стоичков смята, че няма аутсайдери на Мондиал 2018, а сред възможните изненади посочи Перу.

„Аржентина ще е световен шампион. Смятам, че това, което преживяха като квалификации, трудния момент на тези квалификации вече е отминало. Мисля, че Лионел Меси знае за какво става въпрос, отборът знае за какво става въпрос. Узрял е моментът, в който трябва да го направят. На последното Световно първенство с един шанс, с един гол Германия победи Аржентина, въпреки че Аржентина имаше 2-3 чисти положения. Имат отбор, а от там нататък зависи как отборът ще помогне на Меси. Защото, ако само Меси помага няма да стигне, нищо няма да направят. Но как отборът ще помогне на Меси да играе още по-добре, това вече е работа на треньорът и на футболистите. Много са факторите. Последната голяма възможност на Меси и му желая от все сърце да стане”, коментира за NOVA Христо Стоичков и добави:

„Мисля, че тази година ще има големи изненади. Някои от фаворитите ще претърпят крах. Франция има много добър отбор и добър треньор. Мисля, че е един отбор с млади и опитни футболисти. Важно е колко ще са концентрирани. Французите са без Бензема, другото е горе-долу едно и също, но имат отбор с бая сила в атака. Двамата най-млади предполагам ще водят атаката са футболисти, които струват много, много милиони. Като ги събереш тях двамата става половината блок на АЕЦ Белене.”

„Германия няма да е същата Германия както през 2014-а. Португалия след като стана европейски шампион, не вярвам да стигне далеч, макар че има добър отбор. Белгия също имат класен отбор, но и те няма да стигнат много далеч – четвъртфинал, горе-долу до там. Испания имат добър и балансиран отбор”, заяви Стоичков и каза още:

„За мен няма аутсайдери на Световното. 32 отбора се готвят да станат световни шампиони. Може би една от изненадите ще е Перу. Всички се надяваме Мексико да продължи по-напред.”