Холандия води с 2:0 срещу Швеция след първото полувреме на „Йохан Кройф Арена“ от група „А“ на световните квалификации.

Ариен Робен отправи далечен удар в 9-та минута, но Робин Олсен спаси.

Съдията Сергей Карасьов свири дузпа за Холандия в 15-та минута, след като Виктор Линдельоф игра с ръка в наказателното поле на шведите. Наказателният удар бе реализиран от Ариен Робен в 16-та минута, въпреки че Робин Олсен бе близо до това да спаси.

Райън Бабел отправи хубав удар от фаул в 31-та минута, но топката премина на сантиметри от левия стълб на вратата на Робин Олсен.

Швеция можеше да изравни резултата в 35-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Холандия, Нейтън Аке и Маркус Берг влязоха в единоборство за висока топка, но Яспер Силесен се намеси и улови топката.

Холандия можеше да вкара втори гол в 37-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Швеция пред Кевин Тете се откри отлична възможност, но стреля над напречната греда в аут.

Райън Бабел отправи опасен удар в 39-та минута, но Роби Олсен спаси.

Холандия удвои своята преднина в 40-та минута, когато Райън Бабел направи добър пробив, след което подаде към Ариен Робен, а той с премерен удар от дъгата на наказателното поле на Швеция вкара топката във вратата на Робин Олсен.