Скандал с фалшиви билети се разрази на Световното първенство в Русия. И потърпевши бяха феновете от Китай, дошли да гледат най-престижния футболен форум. 

Оказа се, че общо над 3500 привърженици от най-многолюдната страна са се оказали с подправени пропуски за няколко различни мача. Всички те са пазарували от един и същи разпространител в Русия. 

Въпросната фирма е пуснала в продажба 10 хил. талона в Китай, като продадени са една трета. И всички фенове са изгърмели на входовете на стадионите, където електронните системи са уловили измамата. Доставчикът се казва "Анжи".

Шефът на организационния комитет по провеждането на Мондиала Алексей Сорокин обеща мащабно разследване и солени наказания за замесените в измамата. Според него, почти непосилно е да се фалшифицира билет за мачовете. 

"За пръв път ни се случва да хванем фалшиви билети, защото сме ги защитили много добре. Нямаме случаи, с изключение на обявените от Китай. Бъдете сигурни, че ще се заемем сериозно със случая и ще изправим пред правосъдието всички фалшификатори. Те ще бъдат съдени като за сериозно престъпление", заяви Сорокин.